Sempozyuma Davet
Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün en son altıncısını düzenlediği Lisansüstü Tarih Öğrenci Sempozyumu bu yıldan itibaren M. Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü, M. Ü. Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü ve Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği (ORDAF) işbirliği ile Sosyal Bilimler Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu adı altında düzenlenecek ve tüm sosyal bilimler alanlarından gelecek başvurulara açık olacaktır. Sosyal Bilimler alanlarındaki lisansüstü öğrencilerini, sürdürdükleri tezlerinden ya da bağımsız çalışmalarından hazırlayacakları bir tebliğ ile bu sempozyuma davet ediyoruz. Sempozyum katılımcıları gönderilen özetler arasından bilim kurulu tarafından seçilecektir. Bir oturum oluşturmayacak (dört tebliğ) sayıda başvuru alınan disiplin olursa, bu disiplinin oturumu yapılmayacaktır. Ancak bilim kurulunca yayınlanabilir nitelikte bulunması halinde bu makale sempozyum kitabında yer alacaktır.
Katılım Şartları
- Katılımcıların sosyal bilimler alanlarında lisansüstü eğitime devam ediyor olmaları gerekmektedir (Güncel öğrenci belgesi ile kanıtlanmalıdır).
- Sürdürdüğü tezinden tebliğ sunacakların danışmanından onay alması ve yayınlanma aşamasında birlikte yayınlamaları gerekmektedir (öğrenci ve danışman ismi ile).
- Sempozyum tarihinde tebliğ metinleri, yayınlanmak üzere yürütme kuruluna teslim edilecektir.
- Katılımcılar tüm masraflarını kendileri karşılayacaktır.
Bildiri özetleri sosyalbilimlerkongresi@yandex.com adresine gönderilecektir. Özetlerde bildiri başlığı, başvuranın adı-soyadı, üniversite ve bölümü, e-posta ve telefon bilgileri yer almalıdır. Özetlerin tezden üretilip, üretilmediği belirtilmelidir. Özetler 300 kelime civarında olmalıdır. Yazı formatı olarak Times New Roman, 12 punto ve 1.5 aralık kullanılmalıdır. Tebliğ metinlerinde Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nün referans kriterleri kullanılmalıdır.
Bildiri Özetlerinin Gönderim Tarihi: 01 Mayıs 2015
Kabul Edilen Bildirilerin Duyuru Tarihi: 07 Mayıs 2015
Bilim Kurulu
Prof. Dr. Ahmet Kanlıdere
Prof. Dr. Ahmet Tabakoğlu
Prof. Dr. Erhan Afyoncu
Prof. Dr. Gülay Öğün Bezer
Prof. Dr. Kemalettin Kuzucu
Prof. Dr. Nihat Öztoprak
Prof. Dr. Sebahat Deniz
Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu
Prof. Dr. Zekeriya Kurşun
Doç. Dr. Ahmet Uysal
Doç. Dr. Ali Satan
Doç. Dr. Davut Hut
Doç. Dr. Yüksel Çelik
Yrd. Doç. Dr. Filiz Dığıroğlu
Yrd. Doç. Dr. Göksel Öztürk
Dr. Ahmet Emin Dağ
Dr. Bilgehan Alagöz
Yürütme Kurulu
Ali Okumuş, ORDAF
Ali Sarı, ORDAF
Kevser Terzioğlu, ORDAF
Kübra Tolak, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
Sezin Seda Altun, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
Tuğçe Öztürk, Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü